Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів про ситуацію в місті. Вже почали готуватися до нападу або облоги міста росіянами. Перші подробиці.

Про це в одному з інтерв'ю розповів мер міста Олександр Сєнкевич. Міська влада не розслабляються, і постійно перебувають у напрузі. Російські окупанти можуть напасти на місто в будь-який момент, але ЗСУ до цього готові.

Олександр Сенкевич: біографія і досьє, компромат, скрін - Фейсбук
Олександр Сенкевич: біографія і досьє, компромат, скрін - Фейсбук

"Ми бачимо, що Росія через Крим перекидає зброю і військові ресурси. Ми бачимо, що вони накопичують їх у Херсонській області. І так, ми очікуємо нападу або облоги міста Миколаєва. Вже сьогодні ми готуємо разом з нашими військовими оборонні споруди. Як на околицях міста, так і всередині. Наші комунальні служби зараз виконують роль будбату. Ми будуємо, заливаємо, бетонуємо. Крім того, ми ще витягуємо з полів російську військову техніку... Так що скажу коротко: ми готуємося до повномасштабного вторгнення", - заявив Сенкевич.

Обстріли в Миколаєві, фото: Віталій Кім
Обстріли в Миколаєві, фото: Віталій Кім

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Окупанти не зупиняються ні перед чим, і продовжують перекидати зброю і ресурси, щоб почати наступ. Однак, наші військові теж готові до всього, і дадуть відсіч, якщо будуть потрібні.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Для них ці міста вкрай важливі, адже однією з метою російської влади є бажання відрізати Україну від Чорного моря, щоб в рази скоротити експорт. Крім того, вони хочуть домогтися сухопутного коридору в Крим, а надалі і в Придністров'ї.

Одеський порт, фото: скріншот з відео
Одеський порт, фото: скріншот з відео

"Порти Великої Одеси і Миколаєва в цілому робили близько 85% всієї перевалки України. Тому, звичайно, їм потрібно відрізати Миколаїв, відрізати порти Великої Одеси, і це буде мати великий негативний вплив на економіку нашої держави", - підсумував мер.

Нагадаємо, що "Придністров'я" здригнулося від серії нових вибухів: нанесені удари по військовому аеродрому і радіовишках

Раніше повідомлялося, що в Росії заявили про обстріл у Білгородській області: звинувачують у причетності Україну

Також, російські окупанти заблокували Мелітополь і обстріляли Запоріжжя