Колишній уповноважений ОП з прав дітей Микола Кулеба розповів зворушливу історію маленької харків'янки, яка боялася покинути безпечне бомбосховище під землею.

Микола Кулеба займається волонтерською діяльністю, він розповів на своїй сторінці у Facebook, як вдалося вмовити маленьку дитину вийти на поверхню землі, після 50-денного "полону" - у метро Харкова, куди вони спустилися в перші дні війни, адже їхню квартиру повністю зруйнувала ракета російських окупантів.

Харків'янка Вероніка. Фото: Facebook
Харків'янка Вероніка. Фото: Facebook

"Вони не бачили сонячного проміння. Буквально. Для цих дітей весна ще не почалася. Цю маленьку дівчинку, її маму Катю та бабусю Тетяну я зустрів у Харківському метро, коли їздив на Схід евакуювати дітей з гарячих точок", - розповів волонтер.

"Вероніка згадувала, що вона дуже боялася померти, коли чула ці гучні звуки. Дівчинка отримала психологічну травму – вона до істерики боялася навіть підійти до сходів, що ведуть на поверхню з метро", - про це стало відомо, коли Микола Кулеба захотів евакуювати сім'ю до Києва.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Умовляти дитину прийшлося понад дві години. А коли вона наважилася йти сходами, то вся тремтіла і з усіх сил трималася за руку мами.

"Я розумію, наскільки це складне рішення, евакуюватися з місця, де останні декілька тижнів ти відчув відносну безпеку. Але ця безпека дійсно ілюзорна – рашисти не припиняють вогонь та скидання ракет на Сході та Півдні України. Я пишаюся цією сім’єю – наскільки б страшно не було, вони наважилися. І зараз у безпеці на Західній Україні", - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, раніше Олег Скрипка поділився мудрими думками військового лікаря.

Як повідомляв портал "Знай.ua", cубсидії тепер видаватимуть новим категорія осіб.

Також "Знай.ua" писав, що росія почала працювати по методичці НКВC.