Повномасштабне вторгнення росії в Україну, яке розпочалося з 24 лютого, змусило вжити уряд запобіжних заходів, щоб надати українцям фінансового захисту. Кабмін впровадив виплати для біженців.

Тепер минуло майже два місяці від початку вторгнення, і зони бойових дій локалізувалися у деяких регіонах країни. Таким чином на більшій частині території проживати стало більш безпечно, адже прямих бойових дій там не відбувається. Враховуючи це Уряд прийняв нову Постанову №457, "Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України".

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

У документі йдеться, що грошову допомогу біженцям будуть виплачувати лише для тих регіонів, у яких ведуться безпосередньо бойові дії. Визначати райони проведення бойових операцій буде Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони.

Нові правила впровадили з травня 2022 року. Отже, виплати будуть здійснюватися внутрішнього переміщеним особам, які перемістилися з територій розташованих в районі проведення воєнних дій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також виплати будуть надаватися тим, хто перебуває у тимчасовій окупації, оточені або заблоковані, та чиє житло зруйновано. Для підтвердження цьому треба надати заявку на Єдиний державний портал електронних послуг.

З березня Кабмін виплачував біженцям по 2 тисячі грн та додатково по 3 тисячі грн - виплати на кожну дитину.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ЗСУ тепер вважають четвертою армією НАТО. Вони показали всьому світу свою силу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на росії побачили загрозу в синьо-жовтих трибунах на футбольному полі.

Також "Знай.ua" писав, що у США не злякалися російської балістичної ракети, Пентагон прокоментував її запуск.