Українські військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти спільно з іншими підрозділами ЗСУ та Нацгвардії успішно реалізували важливу спецоперацію. Завдяки цьому їм вдалося евакуювати прикордонників та поліцейських на завод "Азовсталь".

Про це повідомляє місцеве видання Миколаєва "Преступности.нет" з посиланням на слова офіцера 36-ї ОБРМП.

Так, стало відомо, що миколаївські морпіхи та військові з полку "Азов" вийшли на бронетехніку до території морського порту. Там перебували бійці Держприкордонслужби та кілька підрозділів Національної поліції, в яких закінчувався боєкомплект.

"Азовсталь", фото: "Радіо Свобода"
"Азовсталь", фото: "Радіо Свобода"

Аби врятувати їх, "азовці"забезпечили вогневе прикриття та на транспорті вивезли близько 500 бійців ДПСУ та НПУ на територію підприємства "Азовсталь". Зазначається, що під час цієї спецоперації живій силі окупантів завдали серйозної шкоди.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що напередодні командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію" з Маріуполя – вивезти кілька сотень військових і цивільних з "Азовсталі" у безпечне місце, аби врятувати від росіян.

Нагадаємо, штурм незламного Маріуполя і невдалі атаки росіян: у Генштабі ЗСУ розповіли, що сталося за ніч, 20 квітня

Раніше портал Знай писав, звірства росіян у Маріуполі порівняли з сирійським Алеппо: діють за однією методичкою

Також портал Знай писав, український захисник отримав обіцяні Зеленським 100 тисяч гривень і поділився мрією: "Залишилося вийти живим з Маріуполя"