Сьогодні, 17 квітня, православні християни відзначають Вербну неділю. У Збройних сил України теж є, чим «привітати» окупантів із цим святом. Відповідне відео опублікували на сторінці Міністерства оборони України у «Фейсбуці».

На відео – робота української реактивної системи залпового вогню калібру "Верба". Її задача – знищувати ворогів, які надумали вдертися на нашу землю.

«Не я б‘ю, Верба б‘є!», - традиційно привіталися наші військовослужбовці.

Систему залпового вогню калібру "Верба" розробили у Харкові. Вперше на озброєнні української армії вона була прийнята у 2019 році. Вже того ж року «Укроборонпром» налагодив серійне виробництво цієї зброї.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«З Вербною Неділею дорогих захисників! Повертайтесь живі і здорові! Нехай Бог береже вас. Скорішої перемоги і подолання супостата!», «Не я б'ю - верба з "Вербою" б'є. За тиждень - Великдень, недалечко - Красне яєчко. Будьте живі, здорові, у мирі і благодаті - на своїй землі Паску споживати», - вітають зі святом своїх захисників українці.

Гілки Верби
Гілки Верби, скріншот

Додамо, що ця "Верба" працює не лише у святкові дні – вже 53 дні вона, не зупиняючись, відпрацьовує по ворогам. Легких свят окупантам не варто чекати.

Раніше Знай писав, зруйновані міста, біженці та черги на квартири: Володимир Зеленський почав працювати над вирішенням проблем, викликаних війною.

Також наш портал інформував, що США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "Притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, пошкоджене та зруйноване під час війни майно: українцям пояснили, як працюватиме механізм компенсації.