Після того, як стало відомо, що українські захисники потопили Російський крейсер "Москва" за допомогою "Нептуна", українцям нагадали, що колишній президент Петро Порошенко перешкоджав виробництву цієї зброї і посиленню обороноздатності держави в 2014 році.

Про це пише портал "Хвиля"з посиланням на колишнього керівника держкомпанії "Укрспецекспорт", кадрового офіцера СБУ, екс-нардепа Сергій Бондарчук у Facebook.

Він нагадав про свою публікацію трирічної давності, в якій викрив Порошенка і його цинічне бажання зупинити роботу над ракетним комплексом "Нептун". І це при тому, що в 2014 році в Україні вже йшла війна, і країні було потрібно озброєння.

"Але тільки зараз в Україні почали розуміти, що таке мати власну зброю і якої вона якості, завдяки опору населення, ЗСУ і Президента нарешті зрозуміли, що українська "Стугна" не гірша за Джевеліна. Потопила флагман Чорноморського флоту ракетний крейсер" Москва "саме українська ракета "Нептун". Хоча дуже багато людей в Україні і за її межі чинили опір, щоб цей комплекс не з'явився. Сподіваюся, що країна зробить роботу над своїми помилками", - написав він.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також Бондарчук нагадав, що проект "Нептун" був зроблений тільки завдяки головному Конструктору КБ "Луч", герою України Коростельову Олегу Петровичу та іншим ентузіастам у військово-промисловому комплексі.

Журналісти зазначають, що це йде врозріз з методичками "порохоботів", які разом з самим Порошенком вторять, що під час його каденції розроблявся комплекс "Нептун".