Колишній президент США Дональд Трамп назвав повномасштабну війну в Україні, яку розв'язала росія - геноцидом.

Про це повідомляє The Hill.

Так, стало відомо, що слідом за президентом США Джо Байданом Дональд Трамп висловився про те, що відбувається в Україні. Він розкритикував чинного президента США за проведену ним політику, і сказав:

Дональд Трамп, скріншот: Youtube
Дональд Трамп, скріншот: Youtube

"А тепер додайте до цього те, що відбувається в Україні. Це геноцид. Це геноцид, який має місце", - зазначив колишній президент США Дональд Трамп.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У мережі вже відреагували на заяву Дональда Трампа, зазначивши, що зараз весь цивілізований світ розуміє, що оосія хоче зробити з Україною.

"Отже, вся еліта англосаксів розуміє, що московія хоче знищити нас за українську свідомість. До речі, тут нічого дивного немає. Бути частиною певної нації за свідомістю, це дуже для них характерно. Вони прекрасно розуміють, про що йде мова. У континентальній Європі, де місцева культура переростала в нації досить консервативного типу, це розуміння доходить важче", — йдеться в повідомленні телеграм-каналу "Останній капіталіст".

Скріншот Телеграм
Скріншот Телеграм

Раніше, як повідомляв Reuters, Трамп засудив повномасштабне військове вторгнення рф в Україну і заявив, що молиться за українців. Трамп висловив співчуття українцям і похвалив президента України Володимира Зеленського, назвавши його "сміливим", оскільки він залишається в Києві, і робить все можливе для своєї країни.

Зеленський і Трамп, скріншот: Youtube
Зеленський і Трамп, скріншот: Youtube

"Напад росії на Україну жахливий. Ми молимося за гордий народ України. Боже, благослови їх усіх", - сказав колишній президент США Дональд Трамп.

Нагадавши, колишній друг Путіна Сільвіо Берлусконі заговорив про злочини рф в Бучі і засудив війну в Україні: "я глибоко розчарований..."

Раніше Знай писав, у Шойгу великий інфаркт, а 20 генералів рф заарештовані-екс-глава ЮКОСа Леонід Невзлін

Також Знай повідомляв, Макрон відмовився називати геноцидом злочину російських окупантів в Україні: "не впевнений"