Стало відомо про те, що президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії вирушили до військового Києва. Планують зустрітися з Володимиром Зеленським, а також оглянути обстановку в столиці та її передмісті.

Про це заявив керівник відділу міжнародної політики офісу президента Польщі Якуб Кумох.

Зустріч відбудеться в середу, 13 квітня в українській столиці. Польський лідер Анджей Дуда у супроводі преізедтів Литви Гітанаса Науседа, Латвії Егілса Левітса та Естонії Алара Каріса прибули в Україну.

Європейські лідери в Україні, фото: Facebook
Європейські лідери в Україні, фото: Facebook

"Наша мета-підтримати президента Зеленського і Захисників України у вирішальний для цієї країни момент", - сказав Кумох, який супроводжує польського президента.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Не можна не відзначити того факту, що саме польська сторона є організатором. Вони забезпечують логістику і безпеку європейських лідерів.

Європейські лідери в Україні, фото: KPRP
Європейські лідери в Україні, фото: KPRP

Це буде перший візит глав держав до Києва після початку повномасштабної війни. Дуда і Науседа бачилися Востаннє з Володимиром Зеленським напередодні війни.

У мережі також почали з'являтися перші кадри президентів на вокзалі, а також у вагонах Укрзалізниці.

В якому саме форматі відбуватиметься зустріч, і до чого вони разом прийдуть-поки що невідомо. Потрібно дочекатися офіційної інформації.

Раніше міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс зробив гучну заяву стосовно російської агресії.

МЗС Латвії, фото: скріншот
МЗС Латвії, фото: скріншот

"Побачивши стільки жахливих сцен геноциду, військових злочинів і злочинів проти людяності, скоєних російськими військами в Україні, стає ясно, що єдина країна в світі, яка потребує реальної денацифікації, — це Російська Федерація".

Нагадаємо, що українці жартують про затримання Медведчука, зірки не залишилися осторонь

Раніше повідомлялося, що окупанти обстріляли ще одну залізничну станцію в центрі України

Також, астролог Валентина Віттрок припускає, що столиця Росії може повністю повторити український Маріуполь.