З початку повномасштабного російського вторгнення Збройні Сили України знищили 5 тисяч одиниць російської техніки, на якій ще можна непогано заробити. Про це пише видання Forbes.

Вага всієї знищеної ЗСУ російської техніки на 8 квітня становить 85 тисяч тонн, з неї майже 75 тисяч тонн - вуглецева і нержавіюча сталь, 2,5 тисячі тонн – алюміній, 1 тисяча тонн – мідь, понад 360 тисячі тонн титану і магнію, 10 кілограмів платини, 18 кілограмів золота і 1,2 тонни срібла. За умови правильної утилізації та продажу металу Україна може заробити 45 мільйонів доларів.

Російський танк. Фото: скрін youtube
Російський танк. Фото: скрін youtube

За словами фахівців військовий брухт має свою специфіку і його утилізація більш складний і трудомісткий процес, що вимагає контролю з боку держави.

Російський танк. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Російський танк. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, СБУ повинна контролювати утилізацію і переробку літаків, оскільки деякі компоненти мають стратегічне значення для оборонної промисловості. Національна поліція займається утилізацією стрілецької зброї, а Міноборони - утилізацією боєприпасів і сухопутної військової техніки.

Раніше інформаційний портал Знай писав, ЗСУ звільнили нові населені пункти на Херсонщині: окупанти зазнають поразки в жорстоких боях.

Також ми писали, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, земляк Путіна загрожує вислати на батьківщину з Китаю партію отруєних вейпів: "мочити фашню русняву зсередини".