У війні проти окупантів загинув легендарний сержант з Волині 29-річний Володимир Балюк, "Балу".

Перед геройською загибеллю Балу знищив понад десятеро рашистів, дві ворожі БМД і намагався ліквідувати третю, проте ворожа куля не дала цього зробити. Про свого загиблого побратима розповіли на Facebook на сторінці десантно-штурмової роти.

Професійний боєць 80-ї бригади ЗСУ Володимир Балюк загинув 5 квітня у бою з російськими окупаційними військами.

Сержант "Балу". Фото: Facebook
Сержант "Балу". Фото: Facebook

"Штурмова група із 12 осіб, йшла перша, а далі мала підтягнутися решта підрозділу. Вступили у бій з москалями. Одна із їхніх БМД по полю бою хотіла зайти позаду в тил, щоб у разі чого ми не мали як відійти назад. Балу не розгубився і влупив ту беемдеху із Джавеліна. Доки ми вели бій із піхотою, здається, три БМД виїхало із зеленки на нас спереду. Балу вже із NLAW влупив другу. І тут по нас вогонь почала вести третя БМД", - розповідає один з учасників бою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Всі, хто знав Балу, кажуть, що він був надзвичайно стійким, сміливим та відважним, завжди усміхненого. З 2015 року служив на контракті, пройшов Донбас.

Сержант "Балу". Фото: Facebook
Сержант "Балу". Фото: Facebook

Також побратими розповіли, що Балу був одним з тих, хто знав що робити, коли і як.

"З ним дійсно можна було йти в розвідку і нічого не боятися. Він постійно посміхався. Перед боєм багато хто був на нервах, хтось молився, хтось ще щось, а Балу посміхався: "та всьо нормально буде", - казав", - розповідають воїни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у бою за Маріуполь загинув 20-річний воїн ЗСУ Ярослав "Махач".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Маріуполі не стало рідні призера Олімпіади-2012 гімнаста Ігоря Радивілова.

Також "Знай.ua" писав, що за словами британських джерел російські жінки проти війни з Україною.