Папа Римський Франциск, згадав у своїй проповіді війну в Україні, та закликав до перемир'я на час свята.

Виступаючи на площі Святого Петра у Ватикані, закликав до великоднього перемир'я. Про це пише Reuters.

"Складіть зброю! Нехай почнеться Великоднє перемир'я. Але не для переозброєння і відновлення бойових дій, а для досягнення миру шляхом реальних переговорів охоче йти на поступки заради блага народу", — сказав Франциск. І додав, очевидно маючи на увазі РФ:"яка ціна перемоги, якщо прапор встановлений на купі щебеню".

Раніше Франциск згадував жахи війни у своїй проповіді, говорячи про "матерів, які оплакують несправедливу смерть чоловіків і синів, біженців, які тікають від бомб з дітьми на руках, молодих людей, позбавлених майбутнього, та солдатів, посланих вбивати своїх братів і сестер".

Відколи в Україні почалася війна, Франциск лише раз згадував росію конкретно в молитвах, наприклад, під час спеціальної глобальної події за мир 25 березня. Але він посилався на росію, використовуючи такі терміни, як вторгнення та агресія.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Вербна неділя вшановує день, за яким Євангеліє каже, що Ісус в'їхав до Єрусалиму на ослі, люди його вітали, але через п'ять днів був розп'ятий. Нагадаємо, що Україна в своїй більшості православна, тому святкує Великодень на тиждень пізніше.

Нагадаємо, раніше Зеленський, Кім і Арестович перетворилися на улюблених героїв мультика про козаків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лія Ахеджакова показала "незламну" кухонну шафку з Бородянки.

Також "Знай.ua" писав, що співачка Оля Полякова пригадала перший день війни рф проти України та розповіла, як прийняла рішення виїжджати з дітьми з Києва.