Повномасштабна війна, яка триває від 24 лютого змусила багатьох чоловіків взятися за зброю, але дехто не захотів захищати свою країну, таких прикордонники нарахували 2,2 тисячі українців.

Саме таку кількість повернули назад у Державній прикордонній службі, повідомляє пресслужба відомство. Також відомо, що деякі з тих, хто хотів незаконно покинути територію країни-загинули.

"З початку повномасштабного вторгнення Росії на кордоні затримали близько 2,2 тисячі військовозобов'язаних чоловіків. Прикордонники також продовжують знаходити тіла чоловіків поза пунктами пропуску", - повідомляють у ДПСУ.

Ті, хто намагається втекти від війни пробують підкупити прикордонників. В іншому випадку намагаються підробити документи. Наприклад, приписують кількість дітей, і підробляють документ про смерть дружини.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Більшість порушників намагаються подолати кордон поза пунктами пропуску за допомогою провідників. Останні, як показує досвід, не дуже стурбовані безпекою своїх "підопічних". Днями правоохоронці затримали перевізника-громадянина Молдови, який на маленькому двомісному човні переплив Дністер, щоб забрати з України чотирьох чоловіків. Їх прикордонники теж затримали.

Траплялося, що прикордонники виявляли тіла чоловіків на берегах прикордонних водойм. Семеро чоловіків намагалися через гори потрапити до Румунії. Їх виявили прикордонники та рятувальники. Двоє чоловіків отримали сильне обмороження і не могли самостійно пересуватися. Шестеро людей оштрафували, а їх провідником виявився неповнолітній.

Нагадаємо, раніше військові ЗСУ переспівали "Гусей" від Wellboy, русні не сподобається.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Туреччині планують зробити авіакомпанію для відпочинку росіян.

Також "Знай.ua" писав, що у Раду внесли новий проект закону щодо чоловіків-порушників, які виїхали за кордон під час війни.