Радник Офісу президента України, а також заспокійливий засіб українців Олексій Арестович розповів, чому народ не попередили про наближення війни. Це призвело б до ще більшої катастрофи.

Чоловік дав відверте інтерв'ю, в якому вирішив зізнатися, що влада дізналася про те, що Росія готує напад трохи раніше. А також навів одразу аргументи, чому не попередили звичайних громадян.

Фото: соцмережі Арестович
Фото: соцмережі Арестович

На думку радника офісу президента України Олексія Арестовича, це призвело б до хаосу, і підготуватися було б нереально.

Крім того, трапився б колапс транспортної системи, адже всі б побігли з країни.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Почався б масовий вихід біженців. І вони б забили всі дороги. Це було б 8-12 млн осіб. І армія б не пройшла в райони оборони. Це повний параліч доріг. І це було б дуже бажаною ситуацією для російського військово-політичного керівництва", - сказав Арестович.

Олексій Арестович, фото: скріншот з відео
Олексій Арестович, фото: скріншот з відео

Якби про війну стало всім відомо заздалегідь, як зазначив Олексій Арестович, ми б відразу програли, і все Лівобережжя перейшло б під контроль Росії. На щастя, цього не допустили. Влада вибирала між поганим і дуже поганим.

"За всіма сценаріями, які я особисто з іншими фахівцями прораховували, ми не витягували б війну, якби оголосили заздалегідь, що вона почнеться", - підкреслив радник глави ОП.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

А от у випадку, якби вся країна знала про напад, не було б можливості підготуватися, мобілізуватися, а також перекинути війська.

Нагадаємо, що окупанти готують наступ на сході України: Генштаб ЗСУ розкрив всі карти ворога

Раніше повідомлялося, що воїни ЗСУ продовжують оточення окупанта в Херсонській області: дні на здачу закінчуються

Також, росія назавжди втратила заморожені золотовалютні резерви: кошти можуть піти на відновлення України