Стало відомо про те, що Сполучені Штати Америки схвалили продаж винищувача F-16 для Болгарії. Що про це відомо.

Повідомив про це Болгарський телеканал БНТ.

Була затверджена покупка відразу восьми винищувачів для Болгарії. Все для того, щоб підвищити безпеку країни в умовах війни в Україні.

У Держдепартаменті поінформували Конгрес США про свої наміри. Крім винищувачів будуть продані боєприпаси на загальну суму в 1,67 мільярда доларів.

Літаки, винищувачі
Літаки, винищувачі

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До слова, на початку 2019 року між урядами цих двох країн було підписано відразу чотири угоди про придбання винищувачів F-16, обладнання та озброєння.

На даний момент Міністр оборони планує ще один етап закупівлі, в якому буде придбано ще 8 літаків.

винищувач F-16, фото: Flickr
винищувач F-16, фото: Flickr

До слова, раніше звучали пропозиції про те, що Болгарія може передати свої літаки українській армії, якщо натомість отримає нові від США. Після цього Міністр оборони Болгарії заявив про те, що у країни погані військові можливості, тому зброї від них Україні не отримає. Вони збираються зміцнювати зараз власну армію на тлі чуток про те, що Росія не збирається зупинятися на Україні, а піде далі.

Винищувач ЗСУ, скріншот: YouTube
Винищувач ЗСУ, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що Російська Федерація напала на Україну більше місяця тому, 24 лютого. Відтоді життя українців змінило раз і назавжди. Вони змушені думати про те, як їм виживати, і убезпечити своїх близьких.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський пригрозив росіянам за Бучу Нюрнбергом і "лихими 90-ми"

Раніше повідомлялося, що дівчинка з Ворзеля, до якої приходив Зеленський, розкрила закривавлену історію евакуації

Також, 64-річний Алек Болдуін, який убив українку Галину Хатчінс, стане батьком у 8 разів