Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до своїх співгромадян. Особливу увагу він приділив трагічним подіям у Бучі Київської області.

На момент запису відео було відомо про щонайменше три сотні вбитих і закатованих у Бучі мирних жителів (станом на 8:00 5 квітня - понад 400). Однак має бути ще огляд силами ЗСУ постраждалої Бородянки - там кількість жертв може бути ще більше. Жителі звільнених сіл розповідають про страшні звірства загарбників.

"Прийде час, коли кожен росіянин дізнається всю правду про те, хто з їхніх співгромадян вбивав. Хто наказував. Хто закривав очі на вбивства. Ми все це встановимо. І зробимо всесвітньо відомим. Зараз 2022 рік. І у нас є набагато більше інструментів, ніж у тих, хто притягував до відповідальності нацистів після Другої світової війни», - зазначив Зеленський.

Він також обговорив хід розслідування різанини в Бучі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн і з канцлером Австрії Карлом Нехаммером. Російським пропагандистам, які оспівують «подвиги» їхньої армії, президент України пригрозив майбутньою в'язницею.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Українські війська готуються до атаки окупантів на східному та південному напрямках. За словами Зеленського, ЗСУ поінформовані про наміри ворога на Донбасі, в Харкові, в інших стратегічно важливих районах країни. Своїми спробами атакувати Росія тільки доводить, що введених санкцій мало, потрібно більше.

Володимир Зеленський, фото ОП
Володимир Зеленський, фото ОП

Якщо Путін не прихильний до пошуків шляхів до миру, то його держава виявиться в гіршому стані за останні півстоліття, а «лихі 90-ті» здадуться росіянам «ситим і спокійним» періодом.

Як повідомляв портал " Знай.ІА", Маша Єфросиніна вилила на росіян і Путіна особисто бочку.

Також " Знай.ІА " писав, що Євген Клопотенко розповів про свою готовність допомагати країні.

Крім того, дівчинка з Ворзеля, до якої приходив Зеленський, розкрила закривавлену історію евакуації: "Потрапили в легке".