Президент України Володимир Зеленський висловився категорично проти ініціативи щодо зміни слів національного гімну. Про це він заявив у своєму черговому відеозверненні.

Зокрема, очільник держави порадив депутатам партії «Слуга народу» Івану Юнакову та Георгію Мазурашу, які стали ініціаторами відповідного законопроекту, не займатися дурницями у воєнний час. Замість цього він закликав їх піти на фронт.

«У мене питання до цих осіб: а що ви у своєму житті зробили такого, щоб у вас з'явилося моральне право змінювати слова гімну? Ви що – видатні поети? Може, ви відзначилися чимось у боях за Україну? Чи зараз час такий прийшов, що можна гімн міняти, коли тобі захочеться? Заспокойте емоції. Припиніть виставляти себе дурнями", - закликав голова держави.

Він також додав, що не стане підписувати подібних проектів.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Вважаю, що авторам цих та інших подібних законопроектів, пропозицій, варто було би взяти зброю в руки та вирушити на поле бою, якщо у вас є ці можливості. Лише там щось зрозумієте. І навіть якщо випадково за щось подібне проголосують, все одно мого підпису під такими законопроектами не буде. Не витрачайте час», - обурився президент.

Скрін, Facebook альтернативний текст гімну
Скрін, Facebook альтернативний текст гімну

Додамо, раніше стало відомо, що деякі депутати пропонують внести зміни до тексту українського гімну, щоб зробити його «більш життєрадісним».

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розповів про вибухи на території Росії.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Надя Мейхер звернулася до українських користувачів.

Крім того, "У нас з'явився новий гімн?": зірки українського шоу-бізнесу подарували українцям неповторні емоції. Мурашки шкірою.