Розпочалася 38 доба героїчного протистояння українського народу, тому Генштаб опублікував оперативну інформацію станом на 06.00, 2 квітня.

Російська армія продовжує збройну агресію проти України. На окремих напрямках здійснюється відведення військ. Як зазначили у Генштабі це роблять, аби посилити угруповання окупаційних військ для подальшого ведення наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках.

Розбита техніка окупантів. Фото: Youtube
Розбита техніка окупантів. Фото: Youtube

Зазначається, що міноборони росії 1 квітня прийняло рішення про проведення воєнних зборів з резервістами з 04 квітня по 23 травня 2022 року. До того є активізувалася робота з залучення підрозділів російських військ, які базуються на території Придністровського регіону Республіки Молдова для проведення провокацій на кордоні з Україною.

"На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує вчиняти протиправні дії та, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, вдається до викрадення місцевих жителів, обстрілів житлових кварталів населених пунктів, мінування об’єктів цивільної інфраструктури, пограбувань та мародерства. Противник продовжує зазнавати суттєвих втрат у Луганській області", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Розбитий український літак
Розбитий український літак

Зазначається, що Алчевську, до місцевої лікарні з району ведення бойових дій поблизу населеного пункту Попасна надійшло близько 30 поранених окупантів-кадировців. Загиблих окупанти залишають на полі бою. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, за минулий тиждень, безповоротні втрати особового складу у підрозділах так званого 2 армійського корпусу склали близько 800 осіб.

"Угрупованням військ Збройних Сил України на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 9 ворожих атак. Наші воїни знищили 8 танків, 44 бойових броньованих машин, 16 одиниць автомобільної техніки та 10 артилерійських систем. Разом переможемо! Слава Україні!", - підсумували у Генштабі.

Нагадаємо, Офіцер спецназу ГРУ з презирством висловлюється про чеченців (перехоплення переговорів)

Раніше Знай писав, відшкодують усі збитки: представники Штабу при Держекоінспекції документують злочини окупантів

Також Знай повідомляв, окупанти мріяли про "парад перемоги" 9 травня в Україні, але ЗСУ зруйнували плани