Уряд Польщі заборонив ввезення вугілля з Росії на національному рівні.

"Ми не можемо більше чекати на рішення Євросоюзу", - заявив офіційний представник уряду Петр Мюллер, передає Польське радіо.

Польський уряд прийняв законопроєкт, який дозволить заборонити імпорт російського вугілля. Про це повідомив речник уряду Пьотр Мюллер.

"Ми більше не хочемо, щоби цей імпорт був можливий, хоча розуміємо, що існує ризик через те, що Європейський Союз поки що не схвалив таких дій".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Також польський уряд заявив, що Польща створить окремий список санкцій. Йдеться про створення власного незалежного від Європейського союзу списку компаній і людей, чиї кошти будуть заморожені. Петро Мюллер звернув увагу на те, що йдеться про заморожування фінансів, але не про конфіскацію, що заборонено польською Конституцією.

Також поляки пропонують в індивідуальному порядку заблокувати одну з торгових мереж, які залишилися на російському ринку, речник польського уряду сказав, що такі випадки розглядатимуться в індивідуальному порядку.

Польща домовилася за постачання вугілля з Австралії для різних потреб, насамперед для ТЕЦ.

Від початку російського вторгнення в Україну Варшава закликала Європейський Союз включити російське викопне паливо в санкції блоком, запровадженим проти Москви.

Нагадаємо, раніше російська техніка їде без окупантів, їм доводиться за нею бігти, попри те, що в росії почали активно використовувати гасло "Своїх не кидаємо".

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗСУ знищили "гордість" російських окупантів камаз "Тайфун".

Також "Знай.ua" писав, що розвідка США помітила відведення частини російських військ від Києва.