Діяльність російської федерації на території України в Чорнобилі може призвести до детонації боєприпасів і радіаційного зараження території, де проживають сотні мільйонів європейців.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ.

"російська федерація і її чисельна агентура в міжнародних організаціях заперечує факти транспортування і накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості від об'єкта "Укриття" Чорнобильської АЕС. Діяльність російських окупаційних військ у будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження укриття і радіаційного зараження території", - сказано в повідомленні.

Чорнобильська атомна станція
Чорнобильська атомна станція

Зазначається, що росія свідомо використовує Чорнобильську зону для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ, адже ЗСУ не можуть вести на території Зони відчуження бойові дії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Також У Генштабі повідомили, що на Поліському напрямку ворог здійснює перегрупування військ та їх часткове відведення на територію Республіки Білорусь. До того ж на деяких напрямках окупанти намагаються підготувати підрозділи до відновлення наступальних дій.

Нагадавши, "мій чоловік у полоні": Українка самостійно розшукала зниклого коханого. Світлана Федюк знайшла зниклого чоловіка (захисника України) в полоні ворога

Раніше Знай писав, "друга" армія світу фактично подарувала кілька танків ЗСУ:"битимуть колишніх російських господарів". Російські окупанти продовжують забезпечувати ЗСУ технікою

Також Знай повідомляв, у Міноборони Білорусі оголосили про початок військових навчань :" щодо забезпечення тилу в бойових умовах". У Міноборони Білорусі почалися військові навчання.