Російську Вікіпедію хочуть заблокувати через те, що в статті "спецоперацію" назвали війною.

Інформацію про це оприлюднили на Twitter сторінки "Російська Вікіпедія". Це не перше повідомлення з попередженням. У повідомленні пишуть:

"Новий вівторок і нове повідомлення від Роскомнагляду. До реєстру повернулася стаття" вторгнення Росії на Україну (2022) "— владі не подобається, що" спеціальна операція з демілітаризації і денацифікації України " там називається вторгненням, агресією і війною.",- пишуть автори проекту.

Раніше стало відомо, що цензурне агентство Роскомнагляду спеціально попередило, що може заборонити Вікіпедію, оскільки російськомовна стаття про недавнє вторгнення в Україну не відповідає трактуванню Кремля. Але деякі росіяни побоюються, що це вже наближається. Президент Володимир Путін прийняв драконівський закон, що дає 15 років в'язниці журналістам і блогерам, якщо їх виклад дійсності відрізняється від кремлівського.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також за статтю у Вікіпедії переслідують білоруського автора, який на думку влади "дискредитував Білорусь".

Автори пабліку "Російська Вікіпедія" попередили, що в анонімних телеграм-каналах почали з'являтися особисті дані вікіпедистів, і одного автора вже заарештували.

"Ми рекомендуємо всім учасникам Вікіпедії на території Росії та Білорусі приховати свої дані і редагувати статті про війну тільки з додаткових облікових записів".

Нагадаємо, раніше ми писали, що Рабіновича хочуть виключити з партії ОПЗЖ за підтримку України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", автор легендарної фрази "Русский военный корабль - иди нах*й" повернувся в Україну.

Також "Знай.ua" писав, про підсумки українсько-російських переговорів у Стамбулі 29 березня.