Давид Арахамія повідомив про підсумки українсько-російських переговорів у Стамбулі, які відбулися там сьогодні, 29 березня.

Підсумки переговорів:

  • Наша перша перемога переміщення перемовин із Білорусі до Туреччини. Ми бачимо Туреччину як одного із гарантій безпеки для України.
  • Ми знаємо, що система безпеки світу дала тріщину. Наша пропозиція, ми працювали над форматом, але ми нічого не підписуємо, про нову систему гарантій безпеки для України. Це новий міжнародний договір, який ратифікують. Ми навчені Будапештським меморандумом.

Переговори в Туреччині
Переговори в Туреччині

  • Країни гаранти за аналогом 5 статті НАТО, протягом 3 днів будуть проводити консультації. Країни гаранти будуть зобов'язані надати допомогу.
    Серед гарантів бачимо країни радбезу ООН, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Польща, Ізраїль.
  • В нас неврегульовані питання із ОРДЛО і Кримом, тому поки гаранти не будуть працювати на ці території. Деякі країни дали вже попереднє погодження. Це та система на якій ми хочемо побудувати нове майбутнє України. Також ці гаранти мають допомагати вступати в ЄС.

Другий раунд переговорів Росії та України. Фото: скрін youtube
Другий раунд переговорів Росії та України. Фото: скрін youtube

"Ми визнаємо тільки кордони України, які були визнані у світі. Ніяких компромісів", - наголосив він. Давид Арахамія

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, член делегації України Валерій Чалий каже, що гарантії Україні мають бути аналогічними до 5-ї статті статуту НАТО.

"Якщо Україна стане об'єктом агресії, після триденних консультацій гаранти мають надати Україні озброєння, військову допомогу та закрити її небо. Якщо нам вдасться закріпити ці ключові положення (про гарантії – ред.), то Україна буде в позиції зафіксувати свій сьогоднішній статус позаблокової та без'ядерної держави у формі постійного нейтралітету”, – заявив Чалий. Валерій Чалий

Переговори України і рф в Туреччині
Переговори України і рф в Туреччині

Раніше Знай писав, Дмитро Кулеба закликав криміналізувати використання символу "Z": "Означає розбомблені міста, тисячі вбитих українців".

Також ми писали, у армії рф гостра нестача шкарпеток: крадуть речі у ЗСУ і в них же помирають. Антон Геращенко додає, що таким чином "легенда і військової могутності рашистів руйнується на очах"

Нагадаємо, "Зрівняти з землею": полковник рф віддав наказ на знищення українських сіл, СБУ перехопила розмову