Перша леді України Олена Зеленська розповіла історію українських лікарів, які змушені були лікувати людей під обстрілами. На жаль, вижили не всі.

Новий пост був опублікований на її сторінці в соціальній мережі Instagram, і присвятила вона його справжнім українським героям.

Ось, наприклад, Анатолій Казанцев. У Маріуполі він керував дитячим інфекційним відділенням, і не кинув своїх пацієнтів навіть після початку війни.

На роботі він і загинув, на жаль. Його поховали колеги у дворі лікарні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З початку війни в Україні вбито вже 6 медиків, зруйновано понад 13 лікарень. Російські нападники роблять це свідомо, як і вбивства мирних людей. Але поки вони сіють смерть, такі лікарі як Анатолій Борисович продовжують відстоювати життя. Ось кілька прикладів" - йдеться в повідомленні під постом.

Ось, наприклад, Андрій Свист і його дружина Ольга. Вони лікарі з Інституту нейрохірургії імені Ромоданова, два тижні допомагали жителям окупованої Бучі, що в Київській області. Саме Андрій врятував дівчину Сашу, якій окупанти прострелили руку.

Олена Зеленська, фото з instagram
Олена Зеленська, фото з instagram

А ось до Харкова під вогнем бореться Ірина Кондратова. Не так давно їй віддав свій аккаунт всесвітньо відомий футболіст Девід Бекхем, щоб якомога більше людей побачили подвиг українських лікарів і страждання людей.

Це лише мала частина історій, і є величезна кількість лікарів, про які ми просто не знаємо.

"Низький уклін вам, шановні медпрацівники! Кожне врятоване вами життя - це перемога України! Тому що країна-це, перш за все, люди. Ми сильні саме тим, що рятуємо один одного. І ваша робота наближає світ!"- підсумувала перша леді.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

Нагадаємо, що у Міноборони Білорусі оголосили про початок військових навчань

Раніше повідомлялося, що в армії рф гостра нестача шкарпеток: крадуть речі в ЗСУ і в них же вмирають

Також, врач-акушер прикрив своїм тілом породіллю з немовлям-хоч спина порізана склом, але врятовані життя