У Службі безпеки України заявили, що росія масово порушує закони та звичаї війни в Україні. Хоча ні для кого це не було секретом, та наведений СБУ приклад ще більше утверджує у цій думці.

Щобільше, вторгнення росії в Україну, як наголосили в СБУ, можна характеризувати як "каральну операцію зі знищення мирних українців".

Як приклад, в СБУ навели перехоплену у Тростянці (Сумська область) розмову між двома офіцерами окупаційної армії з позивними "Венец" і "Ратник". Те, як легко вони говорять про обстріл житлових кварталів і віддають злочинні накази на повне знищення українських сіл, не може не шокувати.

Зруйнована російська техніка. Міноборони
Зруйнована російська техніка. Міноборони

У Службі безпеки додають, що згідно з оперативною інформацією, "Венец" - він же полковник Журавльов Євген Миколайович, є командиром 4-тої танкової дивізії, а "Ратник" – його підлеглий, командир одного з підрозділів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ось як просто рашистський м’ясник віддає наказ, щоб знищити українське село: "Отработать надо по Скряговке, сравнять с землей от восточной до западной стороны", - повідомляють в СБУ.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Натомість "Ратник скаржиться на те, що воїни ЗСУ поливали їх вогнем. Він говорить своєму керівнику, що "…сейчас лупанул туда, откуда бить могут. Там жилые кварталы. Они сейчас опять обидятся и будут работать".

У відповідь він отримує пряму вказівку про знищення ще двох українських сіл.

"Ми зробимо все можливе, щоб вони відповіли за скоєні злочини!", - наголосили в СБУ.

Публікація СБУ, скріншот з Телеграму
Публікація СБУ, скріншот з Телеграму

Раніше Знай писав, Дмитро Кулеба закликав криміналізувати використання символу "Z": "Означає розбомблені міста, тисячі вбитих українців". Дмитро Кулеба закликав держави криміналізувати використання символу "Z" як способу публічно підтримати війну росії проти України

Також ми писали, "Пластиковий пакет - не найкращий одяг для весілля": СБУ перехопила цікаву розмову "визволителя" з дівчиною. Голодні "визволителі" кинулися розграбовувати домівки людей

Нагадаємо, "Бачив, як горить": мама 15-річного хлопця з Чернігова загинула на очах у сина. У результаті вибуху під час евакуації Андрій отримав важкі поранення і на цей час проходить лікування у Львові