Війна принесла в життя українців багато страждань та стресу, шокових станів, з якими раніше мало хто стикався. Олена Зеленська запропонувала декілька порад, які б помогли тим людям, яким прийшлось залишити країну, втікаючи від смертоносної зброї.

Як стабілізувати свій психологічний стан, за словами Зеленської, поради надали в UNICEF. А вона оприлюднила у своїх соціальних мережах.

Не звинувачуйте себе ні в чому (не поїхали раніше, поїхали не туди, чому поїхали, а не залишилися тощо). Запам’ятайте: під час війни будь-які прийняті вами рішення про безпеку вашої сім’ї, є правильними.

Відслідковуйте негативні думки, якщо застрягли на якійсь думці, переключіть себе на просту дію, наприклад, помийте посуд.

За можливості, підтримуйте спілкування з іншими людьми, не тільки смс-повідомленнями, а й за допомогою відеозв’язку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відслідковуйте власне дихання: там де ви завмираєте – якщо ви затамували дихання або воно поверхневе – покладіть одну руку на живіт, іншу на плече та почніть дихати животом.

Не стримуйте, якщо хочеться поплакати. Реагуйте на свої потреби та намагайтеся їх задовольняти.

Обмежте перегляд новин, безперервне читання соціальних мереж. Виділіть час для новин та споживайте новини тільки з перевірених джерел. Виконуйте фізичні вправи, які допоможуть впоратися з напруженням та стресом.

Якщо не можете дати самі собі раду — зверніться за психологічною допомогою.

Нагадаємо, раніше ведучий "Говорить Україна" Олексій Суханов показав себе з несподіваного боку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", співачка Валерія залишилася без концерту в Дубаї.

Також "Знай.ua" писав, що будинок Олександра Усика окупували орки рф, дружина Катя пообіцяла помститися.