27 березня 2022 року Володимир Зеленський вперше з початку війни дав інтерв'ю російським журналістам в онлайн-форматі.

Президент України відповів на запитання представників російських ЗМІ з YouTube-каналу "Зигар", телеканалу "Дождь", порталу "Медуза" і видань "Коммерсантъ" і "Новая Газета".

Варто відзначити, що в рф, зрозуміло, це інтерв'ю не покажуть. Роскомнагляд вимагає від росЗМІ не публікувати інтерв'ю Зеленського. Також щодо ЗМІ, які взяли інтерв'ю, розпочато перевірку.

путін. Фото: скрін youtube
путін. Фото: скрін youtube

Президент України в ході інтерв'ю не зміг стримати емоцій щодо знищення нашої країни

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Маріуполя немає. Просто немає. Волновахи просто немає - ніяких вулиць, ніяких будинків. Міст під Києвом у Київській області (...) не існує. Випалена земля. Просто випалена земля. Абсолютно. Неможливо порівняти обсяг того, що було за вісім років і за чотири тижні. І те, що нам говорили, що на Донбасі з нашого боку... це нічого, щоб ви розуміли, порівняно з тим, що зараз у нас тут відбувається."

Маріуполь після обстрілів росіянами. Фото: скрін youtube
Маріуполь після обстрілів росіянами. Фото: скрін youtube

Також Володимир Олександрович прокоментував і дурні вимоги рф на переговорах.

"Денацифікація" і "демілітаризація" - взагалі ми не обговорюємо це... Ми взагалі не сядемо за стіл, якщо будемо говорити про якусь "демілітаризацію", який-небудь "денацифікацію". Для мене це абсолютно незрозумілі речі".

Володимир Зеленський, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, фото Знай.uа

Окрема відповідь уточнення від Зеленського що обговорюється на переговорах рф з російської мови.

"Моя думка була наступна: я хотів зрізати взагалі цю постійну аргументацію з приводу того, що — як, Що, яка мова... у нас всі говорять, як хочуть, на будь-якій мові. У нас більше 100 національностей живе в країні. Тому ми сказали, що тільки дзеркальна повага... Перестати гратися - так само, як і угорці граються з цим трошки, але менше, а Росія більше. Перестати гратися в якісь закриття шкіл в Україні. Хочете російську школу, хтось хоче по-російськи вчитися-приватна, будь ласка, відкривайте, але з умовою: ви відкриваєте у нас, ми відкриваємо у вас. Щось у вас видаємо-значить, і тут видаємо."

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, фото Знай.uа

Гарант України зробив своє уточнення і на рахунок того, на що Україна готова піти в ході переговорів з рф.

"Гарантії безпеки і нейтралітет, без'ядерний статус нашої держави. Ми готові на нього йти. Це найголовніший пункт. Це був перший принциповий пункт для Російської Федерації, наскільки я пам'ятаю. І наскільки мені пам'ятається, вони через це почали війну. Це зараз вони стали в ультиматуми додавати пункти..."