Усіх бійців тероборони в Україні прирівняли до військовослужбовців, та надали певні привілеї.

Мобілізовані громадяни відтепер користуються усіма правами та пільгами військовослужбовців ЗСУ згідно із ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу" та "Про соціальний і правовий статус військовослужбовців та членів їхніх сімей".

Таким чином пенсія українців, які увійшли до тероборони, дорівнюватиме пенсійному забезпеченню військовослужбовців, що брали участь у бойових діях.

Крім того, учасники тероборони, які безпосередньо забезпечують оборону України, можуть достроково піти на пенсію за віком. Тобто тепер ті, хто захищав Україну від ворога зможуть отримувати пенсії в 55 років та 50 років чоловіки та жінки відповідно. При цьому чоловіки повинні мати страховий стаж не менше 25 років, жінки - не менше 20 років.

У разі загибелі теробороновця під час бойових завдань, його родина отримає підвищену пенсію у розмірі, передбаченому для членів сімей загиблих військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Також нагадаємо, що на час воєнного стану виплачується додаткова винагорода розміром 30 тисяч та за безпосередню участь у бойових діях 100 тисяч грн у розрахунку на місяць.

Мобілізовані українці, в разі наявності підстав можуть отримати статус учасника бойових дій, який надаватиме пільги та гарантії.

Нагадаємо, раніше українець вивозив людей з Маріуполя за круглу суму: "героя" спіймали і змусили рятувати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Азербайджан ввів війська в Карабах, поки путін забрав своїх "миротворців" .

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Остапчук показав, як Лукашенко відмазується перед путіним.