Президент України під час свого нічного відеозвернення заявив про присвоєння ще чотирьом українським містам звання міста-героя – Миколаєву та Охтирці, Бучі, Ірпеню в Київській області.

«Саме сьогодні я підписав декілька дуже важливих указів: ...Про присвоєння почесної відзнаки "місто-герой України" ще чотирьом містам», - заявив гарант.

Окрім цього, указом президента Зеленського було присвоєно звання героя України семи військовослужбовцям Нацгвардії. П’ять із них - посмертно.

Також 24 березня 240 нацгвардійцям і 119 військовослужбовцям Збройних сил були присуджені державні нагороди. 14 керівників місцевих громад місцевої влади і 31 медичний працівник теж отримають нагороди згідно з указом Володимира Зеленського.

«Підписавши ці укази, я відчув, що насправді варто було би відзначити нагородами і присвоїти звання Героя України мільйонам-мільйонам наших людей. Саме вам, усім українцям і українкам, які роблять все, що можуть, для нашої перемоги, для миру там, де вони є, там, де ви є. Я вдячний кожному і кожній з вас за цей місяць великої боротьби…» - говорить Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо. що Discovery присвятить цілий вечір контенту про війну в Україні.

Читайте також, що за місяць війни одружилося понад 15 тисяч українців.

Раніше портал "Znaj" повідомляв, що Зеленський звернувся до НАТО із пропозицією передати Україні 1% танків і літаків.