Російські військові самі викопують собі могили. За неперевіреними даними, рашисти риють окопи просто в «Рудому лісі» в Чорнобильській зоні, яка зараз знаходиться під контролем окупантів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження Олександр Сирота.

При цьому він уточнює, що інформація поширюється на рівні чуток:

«Зазвичай не поширюю чутки, але таке гріх не поширити. Добрі люди кажуть (с), що ї**нашки нарили окопів не будь-де, а у найстратегічнішому місці Чорнобильської зони - "Рудому лісі"», - пише пан Олександр і додає, що «від щирого серця» бажає загарбникам рити максимально глибокі окопи і сидіти там якомога довше.

Зазначимо, що «Рудий ліс», відомий також як «Іржавий» або «Червоний», - це територія площею приблизно 10 квадратних кілометрів навколо Чорнобильської атомної електростанції. Його дерева взяли на себе найбільшу частку викиду радіоактивного пилу під час вибуху у 1986 році.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Через високу дозу поглинутої радіації дерева лісу, серед яких переважно були сосни, загинули і почервоніли. Також вночі ці дерева світилися. Це явище пояснюють тим, що ферменти дерева почали взаємодіяти з радіоактивними частками та радіоактивним розпадом.

Під час робіт з дезактивації території ліс знесли бульдозерами і заховали.

Нагадаємо, що зона відчуження згорає в лісових пожежах, ЧАЕС в небезпеці.

Читайте також, що захоплювачі Запорізької АЕС проголосили її власністю "Росатому".