Повітряна тривога, знайомий кожному українцю звук, який сповіщає про небезпеку. Багато хто нехтує цим звуком, але фахівці зазначають, - чуєте звук - ховайтесь.

За словами речника Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, за виявлення потенційної повітряної загрози в Україні відповідають радіолокаційні підрозділи Повітряних сил ЗСУ. Розмістили інформацію про це на сторінці українського журналу ELLE Ukraine.

Сигнал тривоги сповіщає, що ворожа ракета або літак рухається по траекторії певного регіону. Небезпечними можуть бути авіація і крилаті ракети, що може скинути бомби чи ракети, або на нього вже випущена ракета.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У разі, якщо ракета летить з акваторії Чорного моря на Київ зі швидкістю 800 км/год, то кияни мають більше ніж годину часу, щоб сховатися. Однак, буває й так що між звуком сирени і вибухами минає не більше 10-20 хв. Тоді, це ракети випущені з Білорусі, або швидкість їх набагато вища.

Також відомо, що ППО не можуть виявити усі ракети, та не про всі сповістити. Тому бувають випадки, коли вибухи лунають, а перед тим сирени не було. Випадків, коли ППо зафіксували об'єкт, а сигналу нема - не буває.

В ЗСУ повідомляють, що до України долетіли 39% випущених ракет. Всього РФ запустила по нам приблизно 1200 ракет, влучила в ціль менше половини. Інші або збиті ППО, або влучили кудись взагалі не туди - в гори, в ліс, в річки.

Нагадаємо, раніше Андрій Данилко залишається в Києві попри війну, та скаржиться, що час спливає надто швидко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Потап розвеселив українців під час війни, порівнявши російських окупантів зі свинями.

Також "Знай.ua" писав, що українці голіруч проганяють російських окупантів з рідних міст.