Верховна Рада ухвалила законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за оприлюднення інформації про переміщення ЗСУ.

Документ передбачає кримінальну відповідальність, до 12 років, за публікацію інформації про переміщення наших збройних сил. Про це сповіщає офіційний телеграм-канал "Верховна Рада України".

На засіданні парламенту 24 березня 346 народних депутатів проголосували за відповідний законопроєкт №7189.

Він передбачає доповнення Кримінального кодексу Статтею 114-2: "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану".

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Так, поширення інформації про переміщення озброєння карається ув'язненням від трьох до п’яти років, переміщення ЗСУ або інших формувань України - на термін від п’яти до восьми років.

Якщо ці дії було здійснено за попередньою змовою групою людей або з корисливих мотивів, або для інформування ворога, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, передбачається покарання від 8 до 12 років ув'язнення.

Верховна Рада посилила покарання за сприяння країні-агресору. Колаборантам загрожує від 10 до 12 років в'язниці. За співробітництво з державою-агресором також забороняється займати низку посад у майбутньому та з можливою повною конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше кого з українців призвуть на передову наступним.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Мелітополі окупанти змушують вчителів навчати дітей російською мовою.

Також "Знай.ua" писав, що "Шойгу" переговорив з путіним після 2-тижневої пропажі.