У зв'язку з введенням в Україні воєнного стану деякі недобросовісні продавці наживаються, завищуючи ціни на ряд продуктів. Так, Держпродспоживслужба заявила про введення щоденного моніторингу цін на соціально значущі товари, попит на які виріс у зв'язку з вторгненням рф. Про це повідомили в пресслужбі відомство.

Починаючи з 23 березня Держпродспоживслужба буде щодня моніторити цін, які суб'єкти господарювання встановлюють на певні соціально значущі товари. Перевірятимуть 30 видів продукції, зокрема Борошно пшеничне, макаронні вироби, хліб, крупи, різні види м'яса, яйця, цукор, бензин та інші.

Список продуктів
Список продуктів

"З метою оперативного реагування та забезпечення контролю встановлення суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на такі товари Держпродспоживслужба запровадила щоденний моніторинг", - йдеться у повідомленні.

Ціни на продукти, фото: скріншот з відео
Ціни на продукти, фото: скріншот з відео

У відомстві порекомендували продавцям тримати ціни стабільними і не допускати різких необґрунтованих підвищень на дані продукти поки в країні триває війна.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше Знай писав, у Зеленського запевнили, що Україна не матиме проблем з їжею через війну - вистачить на всіх. Україна забезпечена продовольством як мінімум на цей і наступний рік.

Також ми писали, у Росії в чотири рази зріс попит на антидепресанти: за тиждень скупили на 525,6 млн рублів. Крім цього, зростає попит на безрецептурні снодійні та протитривожні препарати.

Нагадаємо, 25,50 гривень за пшеничний: в Україні з початку війни хліб став дешевшим, статистика з супермаркетів. Українцям показали, як змінилися ціни на хліб у березні. Порівняння з Місяцем до війни.