На лінії фронту неподалік Києва зник відомий фотожурналіст Максим Левін. Його шукають уже майже десять днів.

Про це пише «Укрінформ», посилаючись на інформацію друга журналіста Маркіяна Лисейка.

За його словами, востаннє на зв’язок Левін виходив ще 13 березня з Вишгородського района Київщини. Тоді він знаходився в районі бойових дій, куди приїхав працювати на особистому автомобілі.

Свій транспорт Левін залишив біля села Гута Межигірська. Звідти він пішов у сторону с. Мощун.

Об 11:23 13 березня з телефону журналіста було надіслано повідомлення. Після цього він не виходив на зв’язок і не з’являвся в мережі.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Є ймовірність, що Максим отримав поранення або потрапив у полон до ворога, адже в районі, де працював Левін, розпочалися інтенсивні бойові дії.

Маркіян Лисейко також опублікував пост на своїй сторінці у Facebook, у якому попросив допомогти з пошуками:

«Останні багато днів ми пробували усіма, доступними нам, способами знайти Макса Левіна. Проте час минає, а результат такий собі. Тож, хто має будь-яку інформацію про Макса після 13.03.2022 року, прошу звертатись до мене», - пише друг зниклого журналіста.

Зазначимо, що Максим Левін співпрацював з багатьма українськими та світовими виданнями як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор. Його діяльність в основному направлена на висвітлення війни на Донбасі та в Україні. Також Левін створює проекти для гуманітарних організацій, зокрема, ВООЗ, ООН, ЮНІСЕФ та ОБСЄ.

Нагадаємо, що журналіст після 8 днів полону розповів, як окупанти намагаються зламати дух українців.

Читайте також, що Катя Осадча подякувала кожній українці, яка допомагає знайти зниклих під час війни.