Уже кілька тижнів український Харків перебуває в оточенні російських загарбників і піддається обстрілу. Місцева мешканка Маргарита Морозова, яка дитиною пережила блокаду Ленінграда, досі не може повірити, що на старості років їй доводиться проходити через те ж саме.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню «Новое время».

Понад 60 років Маргарита Борисівна живе в Харкові. Однак пенсіонерка добре пам'ятає, як було в Ленінграді під час окупації нацистами.

Маргарита Морозова пережила блокаду Ленінграда. Скріншот

«У дитинстві я ховалася від бомбардувань в коридорі, ховалися ми в старих цих будинках. Зараз теж: як тільки починають бомбити Харків, як ця тривога починається - ми теж йдемо в коридор. Захистить він, не захистить – незрозуміло... Ось тут до стіночки притиснемося - і стоїмо тут поряд», - розповідає 87-річна харків'янка.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Пенсіонерка каже, що навіть у страшному сні не уявляла, що війна, «ця бійня», повториться. Маргарита Борисівна зізнається: дуже перелякалася, коли почалося вторгнення, тому що не було запасів.

«Я згадала, як голод був у Ленінграді. Це страшно», - ділиться пенсіонерка, а потім показує десятки пляшок з водою і торби з сухарями, про всяк випадок.

Пані Морозова додає, що покоління, яке пам'ятає Другу світову, майже вимерло. А молоді не знають і не уявляють, що таке війна насправді.

«Це біда, біда і російського населення, тому що їхні діти гинуть, ні за що, ні про що. Питається, за що?.. Це страшно. Будинки то відновляться, а загиблих людей не відновиш», - з сумом зазначає Маргарита Борисівна.

Нагадаємо, що в Італії знайшлася путінська яхта за 75 мільярдів.

Читайте також, що директор Миколаївського зоопарку довів українців до сліз несамовитими кадрами.