Стало відомо про те, що російські окупанти викрали з Порту в Бердянську п'ять кораблів із зерном. Місцеві жителі відзначили, що все це відбувалося на їхніх очах, і вони були відігнані російськими буксирами.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Запорізької обласної Військової адміністрації Олександр Старух.

"Що повідомляють жителі Бердянська. Там стояло на навантаженні 5 кораблів. Деякі з них повністю були завантажені-це ми бачимо за митними документами. Деякі частково були завантажені. Кілька днів тому ці кораблі зникли з Бердянського порту. Як кажуть люди, вони були кудись відігнані російськими буксирами. Зараз ми подивимося, корабель же віддає якісь коди безпосередньо в інформаційне середовище. І зрозуміємо їх місцезнаходження. Там кілька десятків тисяч тонн зерна було завантажено" - йдеться в повідомленні під постом.

Корабель, фото: скріншот з відео
Корабель, фото: скріншот з відео

Варто відзначити, що ситуація в Бердянську зараз продовжує залишатися напруженою. 20 березня, близько 300 осіб вийшли на мирну акцію протесту проти російської окупації. Це не сподобалося окупантам, які знаходяться в місті, і вони почали бити і затримувати мітингувальників.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Міноборони, військові, кораблі - фото Міністерство оборони України
Міноборони, військові, кораблі - фото Міністерство оборони України

Вони почали валити людей на землю, роздягати, і обшукувати речі. Також, щоб зупинити мітингувальників, які просто хочуть мирно жити при українській владі, окупанти почали стріляти в повітря. Видовище не з приємних.

Мітинг в Бердянську, скріншот
Мітинг в Бердянську, скріншот

На Запорізькій АЕС продовжують також переховуватися терористи, навколо блокпости, іноді вони виходять в місто, проте підібратися і відвоювати станцію поки що неможливо, так як це занадто небезпечно.

Нагадаємо, що Україна вже підготувала план розвитку Криму: почнемо втілювати після перемоги

Раніше повідомлялося, що 450 гривень на людину: власникам житла, які прихистили переселенців, компенсують комунальні витрати

Також, в Сумах через ворожий обстріл стався витік аміаку на заводі: названо зону потенційного ураження