16 березня декілька ворожих ракет влучили на територію одного з найбільших комбінатів України - Азовсталь. Гендиректор Цкітішвілі, прокоментував ситуацію.

Енвер Цкітішвілі, проаналізував кількість і якість інформації, яка шириться в інформаційному просторі з приводу бомбардування Азовсталі, вирішив записати відеозвернення до українців, зі своїм коментарем.

За словами гендиректора, для мешканців Маріуполя ні доменні печі, ні коксові батареї не являють собою жодної небезпеки. Нагадаємо, у Азовсталь влучило два снаряди.

"Рано говорити про те, що комбінат зупинено назавжди", - заявив Цкітішвілі.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Проте, екологічної чи техногенної небезпеки влучання снарядів не несе. Адже, за словами директора, з 24 лютого керівники Азовсталі почали втілювати програму зупинки комбінату. І зробили це за всіма технологіями правильно, екологічної загрози немає.

"Ми правильно зупинили домені печі, за всіма технологічними особливостями. Весь час з періоду початку війни 24 лютого, всі прилади автоматичної системи контролю по екологічній складовій та технологічній складовій доменних печей, коксових батарей, контролювалися співробітниками, які з 24 по 28 лютого, попри постійні обстріли, приходили на роботу, демонструючи чудеса героїзму, відданості компанії, Азовсталі, своїй роботі, та місту Маріуполю. Таким чином абсолютно безпечно було зупинено усі доменні печі".

Він нагадав, що досвід по відбудові Азовсталі вже є - вперше комбінат було зупинено у 1941 році. Енвер Цкітішвілі заявив, що готується повторити відбудову готується і після перемоги над нацистською росією.

"Ми повернемося в місто, відбудуємо Азовсталь, відродимо його і він буде так само працювати та приносити славу Україні, як він це робив завжди. Бо Маріуполь – це Україна, "Азовсталь" – це Україна. Була, є і буде", - підсумував керівник Азовсталі.

Нагадаємо, раніше російський окупант зізнався, що без жалю розстрілював житлові будинки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Держекоінспекція закликає громадян не підпалювати суху траву на своїх земельних ділянках.

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського запевнили, що Україна не матиме проблем з їжею через війну.