Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що Мінсоцполітики уклало меморандум про співпрацю та фактично почала співпрацювати з мережею супермаркетів «Сільпо» для забезпечення гуманітарною допомогою людей з вразливих категорій та людей, які постраждали від воєнних дій.

«Ми продовжуємо розширювати мережу партнерів для забезпечення людей гуманітарною допомогою. Дякуємо мережі супермаркетів «Сільпо», яка долучились до цього. Ми співпрацюватимемо у забезпечення продуктами харчування малозабезпечених сімей з дітьми, людей похилого віку, людей з інвалідністю інших людей з вразливих категорій та постраждалих від війни.

В рамках співпраці «Сільпо» залучатиме за кордоном гуманітарну допомогу, забезпечить логістику, організує точки видачі в торгівельній мережі. Ми організовуємо «зелені коридори» для такої гуманітарної допомоги, щоб вона могла якнайшвидше потрапити до людей, координуємо забезпечення допомогою людей з вразливих категорій, залучаємо органи соціального захисту та партнерів для роздачі харчових продуктів потребуючим.

Кожна поставка контролюється. Продаж товарів, які надійшли як гуманітарна допомога, виключений», - прокоментувала Марина Лазебна.

Міністр повідомила, що в рамках співпраці вже надійшла перша поставка, продукти з якої розподіляються для роздачі. Це - бутильована вода, хліб, макарони, картопля, батончики.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще