Уже двадцять два дні українські захисники дають гідну відсіч російським загарбникам. Сьогодні воїни ЗСУ змогли завдати сильного удару по окупантам під Харковом, де ворог втратив майже третину своїх сил.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

«Українські захисники завдали значних втрат підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії у районах міст Харкова та Ізюма. Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки», - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, значних втрат зазнали підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії ЗС РФ. Серед рашистських пілотів фіксують низький бойовий дух, частішають випадки подання рапортів через небажання воювати в Україні.

Також сьогодні ЗСУ ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії - полковника Ігоря Ніколаєва.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У Генштабі зазначають, що у перші дні війти російська армія використала майже увесь запас крилатих ракет «Калібр» та ракетних комплексів «Іскандер». Тепер ворог бомбить об’єкти інфраструктури та житлові масиви за допомогою озброєння невибіркової дії.

Рашисти беруть у заручники та вбивають цивільних осіб, розстрілюють цивільні автомобілі, зупиняють гуманітарні конвої, заважають евакуації зеленими коридорами, розміщують техніку на об’єктах цивільної інфраструктури, вдаються до мародерства. Щоб залякати населення, загарбники беруть в полон представників місцевої влади на тимчасово зайнятих територіях.

Найгірша ситуація зараз в Маріуполі. Місто знаходиться в облозі. Російська армія намагається повністю знищити інфраструктуру і житлові масиви.

У Херсонській області фіксують присутність поліції Краснодарського краю та тимчасово окупованого росіянами Криму. ФСБ здійснюють каральні функції. Також ворог агітує місцеве населення вступати до так званої «поліції».

За наявною інформацією, 20 березня на тимчасово окупованих територіях Донецької області почнеться чергова хвиля мобілізації.

Нагадаємо, що українець пожертвував собою заради майбутнього країни.

Читайте також, що в Ростовській області розбився військовий вертоліт окупантів, який перевозив боєприпаси.