Після того, як путін віддав наказ про вторгнення росії в Україну, колишній глава МІ-6 сер Алекс Янгер припустив, що його союзник Сі Цзіньпін буде «глибоко стурбований» триваючим конфліктом.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Головний союзник путіна Сі Цзіньпін не підтримає вторгнення росії в Україну, заявив колишній глава МІ-6.

Путін наказав своїм військам вторгнутися в Україну 24 лютого, і були повідомлення про те, що російські військові націлилися на цивільні райони, оскільки українські громадяни б'ються, захищаючи свою країну.

Повідомляється, що США попередили Китай, щоб він не вплутувався у війну, побоюючись, що це може привести до ескалації в Третю світову війну.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сі Дзіньпін
Сі Дзіньпін

І, виступаючи в програмі "Сьогодні" на BBC Radio 4, колишній глава МІ-6 припустив, що це може бути хорошою можливістю для країни Сі Цзіньпіна переглянути свої відносини з США, відмовивши путіна від продовження нападу.

Сер Алекс Янгер, який керував МІ-6 з 2014 по 2020 рік, припустив: «З усіх людей у світі, які можуть напоумити путіна, є президент Китаю Цзіньпін. Звичайно, Сі, хоча він відчуває, що повинен приєднатися до високого рівня того, що робить росія через їх новий союз, повинен бути глибоко стурбований тим, що відбувається. Це серйозно посилює економічні проблеми, з якими стикається Китай, і він повинен розуміти величезні репутаційні ризики навіть негласної участі в кривавій діяльності в Україні».

Незважаючи на це, сер Алекс припустив, що домінуюча стратегія для Китаю обертається навколо ідеології, згідно з якою те, що погано для Америки, так чи інакше добре для комуністичної країни.

путін і Сі Дзіньпін
путін і Сі Дзіньпін

І, незважаючи на повідомлення про те, що мирні переговори між сусідніми країнами йдуть добре, експерт з безпеки зазначив, що конфлікт не пройде легко.

«У путіна немає задньої передачі. Він грав в азартні ігри, він зіткнувся з надзвичайними труднощами на початку, але він збирається продовжувати. Мінімальні вимоги путіна, якщо його побачать виправданими в цій безрозсудній авантюрі, виходять далеко за рамки того, під чим може підписатися Україна», — припустив він.

Нагадаємо, що Рада Європи послав Путіна на три літери.