Володимир Зеленський заявив про завершення процесу об’єднання української та європейської енергосистем, віднині Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу".

Про це глава держави написав у середу 16 березня в Twitter.

"Тепер наша електроенергія тече в ЄС, а європейська – в Україну", - зазначив президент.

У своєму дописі він виразив слова подяки керівництву ЄС, зокрема, главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та єврокомісару з питань енергетики Кадрі Сімсон та всім, "завдяки кому у нас тепер єдина енергосистема".

"Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу". Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в ЄС, а європейська – в Україну. Дякую членам ЄС, особисто Урсулі фон дер Ляйен та Кадрі Сімсон і всім, завдяки кому у нас тепер єдина енергосистема", - заявив Зеленський.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас повідомив, що із мережами континентальної Європи тепер синхронізовані не тільки електричні мережі України, але й Молдови.

"Їх повністю відключено від російської системи", - написав Маасікас у Twitter.

Новину привітала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, зазначивши про спільні цінності, силу та солідарність.

"Я вітаю основний крок, зроблений сьогодні, щоб зберегти світло та тепло в будинках у ці темні часи, шляхом синхронізації електричних мереж України та Молдови з мережею ЄС. Ми продовжимо роботу зі стабілізації їхніх енергосистем", - зазначила вона у Twitter.

Нагадаємо, раніше Рада Європи послала путіна прямим текстом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", міністр Михайло Федоров анонсував "смерть протоколу https" в росії.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти почали боятися українських міст.