США підтвердили, що можуть посилити Україну сучаснішими системами ППО.

Про це стало відомо від представника США при НАТО посол Джилліан Сміт під час телефонного брифінгу. За словами Сміт, адміністрація США і Пентагон продовжують оцінювати оборонні потреби України і вивчають можливості посилення українських ППО складними системами.

Білий дім працює з європейськими союзниками, щоб прискорити доставку більш складних систем протиповітряної оборони та іншого озброєння в зону бойових дій.

"Ми постійно оцінюємо, чого потребують наші друзі в Києві. Ми продовжимо розглядати, які ще аспекти або інші форми протиповітряної оборони ми могли б надати Україні", - сказала посол.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вона уточнила, що не тільки Сполучені Штати, а й союзники по НАТО продовжують шукати додаткові способи для посилення України у сфері оборони, в тому числі протиповітряної.

Відомо, що Ллойд Остін планує відвідати Брюссель для зустрічей з союзниками по НАТО, а також Словаччину, разом з Польщею і Румунією раніше заявила про готовність передати військову допомогу Україні.

Своєю чергою протиповітряна оборона Сухопутних військ ЗСУ з початку війни знищила 45 повітряних цілей противника.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента відреагували на відмову Ізраїлю приймати українських біженців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кремль відправляє на забій в Україну 19-річних хлопців.

Також "Знай.ua" писав, що загинув фотожурналіст Fox News і українка Куршинова.