Несподівано для всіх в ефірі російського "Першого каналу" пролунав заклик зупинити війну проти України.

Одиночний протест у прямому ефірі влаштувала одна зі співробітниць телеканалу. Під час програми новин «Время» вона вбігла в студію, вигукуючи заклики зупинити війну. В руках жінка тримала відповідний плакат з написами: «NO WAR. Зупиніть війну! Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть. Russians against war». Варто зазначити, що ведуча новин в кадрі ніяк не відреагувала на перфоманс і продовжила працювати.

«Перший канал» підтвердив, що інцидент був, і анонсував перевірку за даним фактом:

«У прямому ефірі програми "Время" дійсно трапився інцидент зі сторонньою в кадрі, ведеться службова перевірка», - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

За інформацією ТАСС, жінку затримали. Їй загрожує адміністративна справа:

«Дівчина може бути притягнута до відповідальності в тому числі за ст.20.3.3. КпрАП ("Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації з метою захисту інтересів Російської Федерації та її громадян, підтримки міжнародного миру і безпеки")», - стверджує джерело в правоохоронних органах.

Марина Овсяннікова
Марина Овсяннікова

Відомо, що жінка, яка влаштувала переполох у прямому ефірі, - це Марина Овсяннікова. Вона працює редактором на «Першому каналі».

Перед тим, як з'явитися в прямому ефірі росіянка записала відеозвернення. У кадрі редакторка з'явилася в намисті в кольорах прапорів України і РФ. Вона заявила, що народилася в родині українця і росіянки, і закликала зупинити війну.

«Те, що зараз відбувається в Україні – це злочин, і Росія – країна-агресор. І відповідальність за цю агресію лежить на совісті тільки однієї людини, і ця людина – Володимир Путін... Росія повинна негайно зупинити братовбивчу війну. І наші братні народи ще зможуть помиритися», - впевнена Марина Овсяннікова.

Жінка також додала, що не один рік працювала на «Першому каналі» і займалася «кремлівською пропагандою». Зараз їй дуже соромно:

«Соромно за те, що дозволяла говорити брехню з екрану телевізора. Соромно за те, що дозволяла зомбувати російських людей. Ми промовчали в 2014-му році, коли все це тільки починалося. Ми не вийшли на мітинги, коли Кремль отруїв Навального. Ми просто безмовно спостерігали за цим антилюдським режимом. І зараз від нас відвернувся весь світ», - каже співробітниця «Першого каналу»,

Пані Овсяннікова додала, що відмиватися від цієї ганьби доведеться ще десяти поколінням росіян.

Нагадаємо, що в Росії військові все частіше пишуть рапорти про відмову їхати на війну в Україну.

Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що Ілон Маск зважився на серйозну "зарубу" заради України.