Православна церква України не вважає гріхом бажати смерті або вбивати російських загарбників.

Про це під час телемарафону заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Митрополит зазначає, що українці не хочуть смерті своїх сусідів. Але зараз мова йде про захист своєї Батьківщини і вбивство ворогів:

«Зараз виникає питання, чи є гріхом вбивство тих, хто прийшов на нашу українську землю. Ми як народ не хочемо смерті тих, хто є нашими сусідами. Але оскільки вони прийшли в наш дім, ми захищаємо свою сім'ю, свою Батьківщину, захищаємо Богом дану нам українську землю... Наші воїни захищають всіх українців. Захищати - це не гріх... Ми захищаємося, ми не хочемо чужого... І той, хто прийшов до нас зі злом, з мечем, він від цього меча, відповідно, і загине», - говорить митрополит Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній
Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Також предстоятель ПЦУ додав, що зараз українські священики моляться за наших воїнів, щоб Бог дав їм духовної сили захищати свою землю і народ.

Крім того, митрополит зазначив, що з початком війни багато громад переходять з-під юрисдикції Московського патріархату до ПЦУ. Епіфаній закликав православних українців не зупинятися і об'єднуватися:

«Я закликаю всіх православних українців у цей непростий час до єднання... кожен з вас на своєму місці в тій чи іншій громаді може зробити дуже корисну справу: прийняти рішення про приєднання до Православної церкви України. Це у ваших руках, ви маєте на це право», - заявляє глава ПЦУ.

Нагадаємо, що Україна оплакує мужнього капелана з Волновахи.

Раніше портал "Znaj" писав, що митрополит Епіфаній підказав українцям, як здобути перемогу над ворогом з Божим словом.