У Волновасі Донецької області росіяни вбили військового капелана, ігумена Православної Церкви України Платона. Про це написали на офіційній Facebook-сторінці ПЦУ.

"З сумом дізналися, що у Волновасі російські загарбники вбили військового капелана, ігумена Платона (Моргунова)", - пишуть у ПЦУ.

Там додали, що ігумена Платона було пострижено в ченці у Свято-Феодосійському монастирі у Києв. Потім він довгий час служив у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.

"Отець Платон був світлою та доброю людиною. Таким Ви лишитесь у нашій пам'яті назавжди, отче. Помолимося за спокій раба Божого ігумена Платона, нехай Господь упокоїть його душу у Своїх оселях", - додали автори допису.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

12 березня 2022 року місто Волноваха було захоплене російськими військами, які буквально знищили населений пункт і його мешканців.

"Вічна пам‘ять і Царство Небесне! Світла людина, справжній друг. Спочивай з миром, отче!", «Царство небесне Платону вічному молільнику на небесах за воїнів захисників України», «Царство Небесне! Вічна світла пам'ять! Рідним - співчуття...», - пишуть у коментарях до повідомлення українці.

Знай.ua нагадує, ворог зруйнував життя Сергія, а Бог вилікував душу: історія військового капелана, який рятує серця бійців.

Як раніше повідомляв Знай.ua: Боєць "Джин" поділився власним шляхом до окопів Донбасу - "200 кілометрів для війни – не відстань"

Також Знай.ua писав: Ранні підйоми, громіздкі каструлі і висока температура: красуня Наталка замінила бійцям маму і розповіла про важку роботу кухаря