На Запорізькій атомній електростанції, яку захопили російські окупанти може у будь-який час виникнути екологічна катастрофа.

За повідомленнями офіційного телеграм-каналу НАЕК "Енергоатом", окупанти, що захопили Запорізьку АЕС, задумали "утилізувати" частину боєприпасів прямо на майданчику станції біля руїн підірваної будівлі ЗАЕС.

"Іншими словами, божевільні рашисти збираються підривати боєприпаси прямо напроти енергоблоку №1 атомної станції!", - попереджали у Енергоатому, але вже згодом стало відомо, що свій план російські військові втілили в життя.

"Рашистські недоумки підірвали частину боєприпасів на майданчику Запорізької АЕС біля руїн учбово-тренувального центру та енергоблоку N1. Вони планують далі здійснювати підриви на найбільшому ядерному об'єкті Європи. Під час вибухів персонал залишав робочі місця", - уточнюють у Енергоатомі.

Невідомо, чим завершиться така необачна поведінка російських окупантів та чи відають партнери України та МАГАТЕ наслідки подібних дій.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Які ще теракти потрібні для рішучих дій партнерів, зокрема МАГАТЕ?", - йдеться у повідомленні.

Наразі, невідомо чи змінився радіаційний фон на території ЗАЕС. За останніми повідомленнями, виміряти його немає можливості.

Поки новина готувалася до випуску стало також відомо, що на Запорізькій АЕС присутні 11 представників Росатому. Очевидно, що підриви боєприпасів на майданчику станції здійснюються за їхньою безпосередньою участю. Отже, Росатом теж бере участь у цьому тероризмі.

"Всі встановлені міжнародні правила і вимоги ядерної та радіаційної безпеки порушуються цим концерном. Невже і зараз МАГАТЕ та країни - члени ядерного клубу закриють очі на катастрофу, яку приготувала росія всій планеті?!", - йдеться у звернення Енергоатому.

Нагадаємо, раніше окупанти Запорізької АЕС проголосили її власністю "Росатому": "Тероризують персонал станції".

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Енергоатом" більше не купуватиме російське ядерне паливо.

Також "Знай.ua" писав, що Чорнобильська АЕС повністю виявилася знеструмлена. В Укренерго прокоментували інцидент.