Під час війни збільшується ймовірність випадково наткнутися на невідомий вибухонебезпечний предмет. Міністерство внутрішніх справ України опублікувало пам’ятку для українців про небезпеку ВНП.

По-перше, пам’ятайте, що небезпечну знахідку можна виявити у найбільш неочікуваних місцях: у лісі, на полі, водоймі, городі чи навіть у тілах людей і тварин. Активувати вибухонебезпечний предмет легко. Вибух може спричинити звичайне тертя, нагрівання, удар чи трус.

Якщо ви виявили невідомий чи небезпечний предмет, то ні в якому разі не торкайтеся його і не пересувайте. Попередьте про підозрілу знахідку людей поруч і відійдіть на безпечну відстань – від 100 м. Перед цим позначте місце з ВНП. Це можна зробити за допомогою палиці, одягу, каміння тощо.

Повідомте про підозрілий предмет за номерами «101» чи «102». Але поруч з небезпечною річчю не користуйтеся мобільним телефоном чи засобами радіозв’язку.

Ні в якому разі не намагайтеся розібрати небезпечний предмет самостійно чи витягнути з нього вибухову речовину або детонатор.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Небезпека ВНП. МВС

Нагадаэмо, що Привид Києва здійнявся у небо, щоб помститися російським окупантам за всі страждання українців.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", російська авіація бомбардує Маріуполь кожні 30 хвилин.