3 березня народні депутати ухвалили закон, який дає можливість застосовувати зброю для супротиву у війні з росією, з 10 березня закон набув чинності.

Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", який дозволяє отримати вогнепальну зброю та боєприпаси до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні почав діяти. Про це йдеться на сайті парламенту.

"Проєктом акта пропонується передбачити можливість отримання вогнепальної зброї та боєприпасів до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні, а також обов’язок їх повернення протягом 10 днів після припинення або скасування такого стану", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Це означає, що на законних підставах цивільним українським громадянам дозволяється знищувати окупантів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зазначається, що цивільні особи не нестимуть відповідальності за застосування отриманої вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

Згідно з документом, застосування цивільними особами вогнепальної зброї, отриманої відповідно до цього закону, здійснюється аналогічно застосуванню зброї військовослужбовцями під час виконання ними завдань щодо відсічі збройної агресії проти України в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Цивільні особи не несуть відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

Нагадаємо, раніше в Офісі Президента показали, як безпечно евакуюватися, покрокова інструкція.

Як повідомляв портал "Знай.ua", за добу вдалося вивезти понад 40 тисяч жінок та дітей з гарячих точок

Також "Знай.ua" писав, що Олексій Резніков розповів українцям, як швидко перемогти ворога - знищувати системи радіоелектронної боротьби.