Стало відомо про те, що Сполучені Штати Америки вирішили посилити повітряну оборону Польщі двома батареями ЗРК Patriot.

Про це повідомили в західному виданні The New York Times.

"Це оборонне розгортання проводиться проактивно для протидії будь-якій потенційній загрозі для сил США і союзників і території НАТО", - йдеться в повідомленні.

Літаки, винищувачі
Літаки, винищувачі

Представник EUCOM Адам Міллер зазначив у заяві, що все це відбувається за вказівкою міністра оборони, а також після запрошення польській стороні. Генерал Уолтерс вже видав відповідний указ.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Там йдеться про те, що розгортання оборонних ракетних комплексів, які роками використовувалися для захисту американських військ, ніяким чином не підтримує наступальних операцій.

Винищувач ЗСУ, скріншот: YouTube
Винищувач ЗСУ, скріншот: YouTube

Нагадаємо, раніше в Сполучених Штатах Америки відкинули ідею Польщі передати Україні винищувачі для захисту. Це, як зазначили у Вашингтоні, дуже несподіваний крок з боку Варшави.

"Наскільки мені відомо, з нами не було попередньо погоджено, що вони планують передати нам ці літаки... тому я думаю, що це був несподіваний крок з боку поляків" - говорить прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

Винищувач Су-27, фото з відкритих джерел
Винищувач Су-27, фото з відкритих джерел

Також, у США вважають таку пропозицію Польщі не зовсім обґрунтованою, і може вилитися у наслідки. Постійно перекидають стрілки один на одного, і чи будуть винищувачі доставлені в Україну-невідомо.

Нагадаємо, що ЗСУ збили ворожий вертоліт Ка-52 і бомбардувальник СУ-34 і показали, як хитрує ворог

Раніше повідомлялося, завозять нові ракети: на супутникові знімки потрапили білоруські аеродроми, звідки Росія бомбить Україну

Також, українські захисники збили російський Су-25СМ під Києвом: перетворився на купу металобрухту.