У Міністерстві оборони України розповіли, як окупанти продовжують порушувати домовленості стосовно зелених коридорів. Мова пішла про Маріуполь.

Новий пост з'явився на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook, де оперативно повідомляють про всі важливі новини, що пов'язані з вторгненням Російської Федерації в Україну.

Цього разу була складена домовленість з окупантами стосовно гуманітарних коридорів, але, ворожі війська почали цинічно їх атакувати.

"Для евакуації мирних жителів Маріуполя за єдиним маршрутом, захисниками міста був прийнятий ряд заходів: розчищені дороги від мін, зняті інженерні загородження і т.д. тим не менш, окупанти не випустили дітей, жінок, літніх людей з міста. Ворог почав атаку саме в напрямку гуманітарного коридору. Такі дії російських нелюдів є нічим іншим, як геноцидом народу України. Злочини кремлівських окупантів не залишаться безкарними!"- йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пост Міноборони, фото: скріншот
Пост Міноборони, фото: скріншот

А ось в Сумській області, де також на даний момент діє "зелений коридор", траса більш менш спокійна. За інформацією Сумської Військової адміністрації вибухи і стрілянина з техніки Російської Федерації були приблизно о 13:00, і вони були хаотичними, це не був бій.

Евакуація. Фото: facebook / ДСНС
Евакуація. Фото: facebook / ДСНС

Не можна на відзначити, що під час одного з раундів переговорів було домовлено про створення таких коридорів, щоб люди змогли евакуюватися, а також в місто завезли продукти. Але, як ми бачимо, Росія не звикла виконувати обіцянки, і знову їх порушила. Тепер залишилося дочекатися знову новин з їхнього боку, що в усьому винні ЗСУ.

Нагадаємо, як працюватиме гуманітарний коридор із Сум

Раніше повідомлялося, що "найсильніша" армія світу: російські окупанти здалися в полон простим цивільним

Також, у Бучі ЗСУ знищили цілу колону російської техніки-тепер бронемашини і танки у "вічному заторі"