Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Зеленський прагне прямих переговорів з Путіним, та заявив, що український президент не боїться окупанта.

7 березня очільник закордонного відомства виступив з відеозверненням де озвучив основні позиції України у війні з путінськими загарбницькими військами. Відео було розміщене на Facebook.

Основною тезою виступу Кулеби була заява, у якій голова МЗС озвучив, що Україна хоче прямих переговорів з Путіним.

"Наш президент нічого не боїться, зокрема прямої зустрічі з Путіним. Якщо Путін теж не боїться, нехай приходить на зустріч, нехай сідають і кажуть".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Кулеба зазначив, що станом на 7 березня налагодилися постачання озброєння та гуманітарної допомоги в Україну.

"Продовжуємо працювати над санкційним треком проти РФ. Не всі у Європі хочуть посилювати санкції, але дипломатія робить все, що РФ була ізольована від усього світу. Я запевняю вас, ми готові до переговорів, але українська дипломатія не піде на поступки з принципових питань для держави", - зазначив міністр Кулеба.

Також він заявив, що у міжнародному суді ООН пройшло перше слухання у справі, поданій Україною проти РФ у порушенні конвенції про геноцид.

Крім того, Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про зустріч із Сергієм Лавровим в Анталії 10 березня.

"Чи буде зустріч з Лавровим? Наразі планується на 10-те число. Подивимося, якщо він прилетить в Анталію, то я теж полечу. Сядемо, поговоримо", – сказав Кулеба.

Нагадаємо, раніше Андрій Шевченко відкрив очі світу - вторгнення Росії в Україну стосується всіх.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Запоріжжі російський танк розстріляв цивільне авто поштарів

Також "Знай.ua" писав, що на третьому раунді переговорів, противник знову наполягає на неможливих умовах.