Папа Римський Франциск закликав світ зупинити війну та закликав відкрити гуманітарні коридори.

Під час промови Папи Римського у Ватикані зібралися люди з національною символікою України.

"В Україні течуть ріки крові та сліз. Не йдеться суто про військову операцію, але про війну, яка сіє смерть, руйнування та злидні. Жертв дедалі більше, як і людей, які втікають, особливо, матерів з дітьми. В цій багатостраждальній країні у драматичний спосіб щогодини зростає потреба в гуманітарній підтримці", - заявив Папа. Про це повідомило Радіо Ватикану.

Папи Франциск також заявив, що в Україні відбувається не військова операція, а війна, що сіє смерть, руйнування та страждання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зростає кількість жертв і тих, хто вимушено залишає країну - матері з дітьми", - наголосив Папа.

Потреба у гуманітарній допомозі зростає щогодинно, тому Папа Римський закликав надати населенню гуманітарні коридори, які були б дійсно захищені від обстрілів.

Він закликав агресора, щоб той дотримувався міжнародного права. У своїй промові Папа Римський попросив припинити збройний наступ на Україну. Він також подякував всім, хто приймає біженців.

Нагадаємо, раніше Росія вже втратила третину армії та майже всі ракети в атаці на Україну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, які країни готові прийняти українців на час війни, не знадобиться навіть біометричний паспорт.

Також "Знай.ua" писав, що українці, які втікають за кордон зі своїми домашніми улюбленцями, повинні знати, якими правилами при цьому керуватися.